Az elbűvölő drágaköves ékszerek

Drágaköves ékszerek

Drágaköves ékszerek

Világunk számtalan különleges és gyönyörű látványossággal rendelkezik, némelyek még a mai napig sem kerültek felfedezésre. Engedjék meg, hogy most a drágaköves ékszerek pompázatos világába kalauzoljuk el Önöket! A legismertebb és egyben legnagyobb árkategóriás ékkő a gyémánt, aminek egyedi ragyogása összehasonlíthatatlannak bizonyul, mindemellett a világ egyik legkeményebb anyagának számít.

Tulajdonságai között megemlítendő még a hővezető képesség is. A gyémántok értékét az angol rövidítésekből eredő 4C alapján különböztetik meg, vagyis a csiszolás, a tömeg vagy karát, a tisztaság és a szín paraméterei alapján. Így a gyémántból készült drágaköves ékszerek árát is nagyban befolyásolja, hogy milyen minőségű kő díszítő azt.

Tökéletes dekorációt és szemet kápráztató látványt nyújthat még a vörösen tüzelő rubin, a vakító ragyogású zafír, a zöld természetet legcsodásabban megfestő smaragd vagy a lila tündöklésű ametiszt is. Ezek mind valódi és elég közismert ékkövek. A drágaköves ékszerek kategóriában, mint díszítőelem egy olyan csoda is szerepet kap, ami még sokak számára ismeretlen. A tanzanit kő csupán az 1967-es években lett felfedezve Tanzánia területén, nevét is ebből eredően kapta.

Gyönyörű kristálytiszta kék ragyogása hamar elbűvöli a szempárokat, azonban igen jellemző rá, hogy színét változtatja. Az említett kék, a lila és a sötét bordó árnyalataiban szikrázik, attól függően, hogy épp milyen fény vetül rá. Csodálatos ragyogása a fehér arannyal kombinálva festői látványt alkot. Minél intenzívebb a szín mélysége és minél színpompásabb, annál kimagaslóbb és értékesebb is egyben.

A rétegszilikát ásványok csoportjába tartozó követ mesterséges hőkezelés alá téve teszik még káprázatosabbá, hiszen csak a legtökéletesebb darabok ékesíthetik az általuk egyedivé vált ékszereket. Több drágakő esetében is azt tartják, hogy spirituális hatásuk van. A tanzanit kő például, állítások szerint javítja a hallást, elősegíti a sejtmegújulást, kezeli a szívet, a tüdőt, a vesét, valamint képes pozitív hatást gyakorolni az elmére.