Az ablaktörlő megjelenésének története

Ablaktörlő

Számos történet kering az autó alkatrészeinek megjelenésével kapcsolatban. Ez a helyzet az ablaktörlő színrelépésével is, mivel ez a kiegészítő több helyen szinte egyszerre jelent meg.

A gépkocsihoz való csatlakozásuk ötlete Marie Anderson nevéhez kapcsolódik, aki 1903-ban feltalálta és szabadalmaztatta, ezt a mára már nélkülözhetetlen eszközt. Az autógyártók az elképzelést eleinte vegyes érzelmekkel fogadták, de 1916-tól már az összes amerikai autó ilyen törlőkkel ellátva gurult ki a gyárakból.

Köszönhető ez többek között annak, hogy az ablaktörlő nagyon fontos funkciót lát el a gépkocsiknál. Nemcsak a vezetés kényelméért, hanem a biztonságért is felelős.

Ezért csakis a kiváló minőségű termékek törölhetik le tökéletesen a szélvédőt és a hátsó ablakot. Az alkalmazásuk kifejezetten hasznos azoknak a sofőröknek, akik gyakran vezetnek esőben, hóban és más kedvezőtlen időjárási körülmények között. További említésre méltó funkciójuk, hogy megelőzhetik a baleseteket és megmenthetik a vezető és az utasok életét.