Ásványvíz, csak mértékkel
Manapság, nagyjából több mint két milliárdan isznak olyan folyadékot, ami nem felel meg a tiszta ivóvíz paramétereinek. Lassan félünk csapvizet fogyasztani, ezért sokan közülünk áttértek valami másra. Ezért hódít az ásványvíz. Azt tudnunk kell, hogy számunkra fogyasztható édesvízkészlet elég kis százalékban elérhető számunkra. Jelen van a légkörben (felhők, pára), a felszíni vizekben (folyók, tavak), a felszín alatt és amihez nem tudunk hozzáférni az pedig a gleccserekben, az északi-déli jégsapkákban található, igen nagy százalékban. Ezért is keresett az emberiség egy alternatívát az ásványvíz képében.
Ahhoz, hogy a víz fogyasztható legyen, tartalmaznia kell oldott ásványi anyagokat, amelyek szervetlenek, bár találunk élőlényeket is az élővizekben, ezért, akik nincsenek hozzászokva fel kell forralniuk a folyóvizet. Hogyan lesz a vízből ásványvíz? A föld alatt megtett útja során, a víz kioldja a kőzetekből az ásványi sókat. De ezek nem éppen vannak jó hatással a szervezetre, ugyanis ezek felhalmozódnak, mert a szervezet nem tudja hasznosítani őket. Ásványvíz mértéktelen fogyasztása helyett, próbáljon meg több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, ami elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz.