Albérlet vagy lakáshitel? Kiszámolták.

Lakáshitel

Lakáshitel

Saját otthont teremtene, és ehhez keresi a minden szempontból optimális megoldást? Nem tudja saját erőből megoldani a vételár előteremtését, és olyan hitellehetőséget keres, amely hosszú távon is fizethető lesz? Bár az ingatlanpiacon az elmúlt években rendkívül kedvező árak voltak tapasztalhatóak, mégis csak kevesen mertek belevágni az ingatlanvásárlásba. A hitelintézetek felé egyre nagyobb bizalommal fordulnak manapság az emberek, és úgy tűnik, az ingatlanpiac is fellendülni látszik.

 

Sokan vannak olyan helyzetben, hogy nem rendelkeznek elegendő önerővel a hitelfelvételhez, így hosszabb vagy rövidebb időre albérlet mellett kénytelenek dönteni. De meddig éri meg gyakorlatilag az ablakon kidobni a pénzt? A szakemberek egyetértenek abban, hogy érdemes folyamatosan tájékozódni az aktuális hitellehetőségek iránt, hiszen mindig adódnak kedvezőek a bankok kínálatában. Részletek a lakáshitel feltételekről itt olvashatóak a bankok aktuális ajánlataival.

 

A lakáshitelek iránt érdeklődve célszerű az állami támogatás lehetőségéről, és az annak való megfelelés feltételeiről is tájékozódnia, hiszen a kamattámogatás nem csak új lakás vásárlása esetében vehető igénybe, hanem felújítás, korszerűsítés, vagy használt ingatlan vásárlása kapcsán is. A kor, a gyermekek száma, a vásárolni kívánt ingatlan elhelyezkedése, valamint a felvenni kívánt összeg sok esetben döntő szerephez jut, ha kamattámogatott lakáshitelezésről van szó.

 

Legyen szó tehát használt vagy új ingatlanról, az tény, hogy az albérletnél sokkal jobban megéri, ha a lakáshitelezés mellett dönt. Érdemes átgondolnia akkor is a hitelfelvételt, ha ezzel néhány ezer forinttal ugyan több lesz a havi kiadása, hiszen így az ingatlanszerzés lehetőségét kihasználhatja, annak minden előnyével együtt.