A rózsa fajták megunhatatlan varázsa

Talán egyetlen növény sem mesélhetne olyan, évszázadokon átívelő sikertörténetről, mint a felmenőink szívét is megdobogtató, szebbnél szebb rózsa fajták.

Töretlen népszerűségüket minden bizonnyal szín- és formagazdagságuknak köszönhetik, ez teszi igazán lenyűgözővé minden idők szerelmespárjainak kedvenc virágát. Bizonyos – alacsonyabbra növő – rózsa fajták kiváló talajtakarók, míg a magastörzsűek kategóriájába tartozók bájos pompával emelkednek a kertünk virágágyásai fölé.

Ezek a mesevilágban gyakran varázserővel bíró, tündéri növények a napos, jól szellőző helyeket szeretik. Ezen igényüknek a kezdő hobbikertészek is könnyen eleget tudnak tenni, a tapasztaltabb növénygondozók pedig a helyes metszéssel másodvirágzásra is késztethetik háztájuk ékességeit.

A Gardencentrum virtuális virágkertészetben, a talajtakaró rózsa fajták többféle – sárga, narancssárga, rózsaszín és fehér – színárnyalata megtalálható, de magastörzsű rózsát és Magyarországon őshonos vadrózsát is rendelhetünk, ami 2 méteres magasságával otthonunk igazi büszkesége lehet.