A pompom könnyen elkészíthető

Ez a kis díszes gömb már hosszú ideje kedvelt kiegészítőnek számít a textilművészet világában. A pompom történetét illetően azt kell tudni, hogy a skandináv országokban hagyományosan használták sapkák díszítésére, míg Dél-Amerikában az őslakosok a ruháikat dobták fel általa.

Az elkészítése egyszerűbb, mint sokan gondolnák. Egy vastag fonalra, ollóra, kartonpapírra és persze az előállításához kellő eszközre lesz szükség. A kartonpapírból ki kell vágni két azonos méretű kör alakú részt. Ezután egy kisebb, szintén kör formájú lyukat kell kialakítani a lapok közepén. Ha ez megtörtént, akkor a két kartonpapírt egymásra kell helyezni és a fonalakat körültekerni rajtuk. A pompom annál sűrűbb és bolyhosabb lesz, minél több szálat tekercsel rá.

Amikor eléri a kívánt vastagságot, akkor vágja át a fonalat a két kartonlap között, majd kösse össze egy másik szállal. Végül távolítsa el a lapokat, majd igazítsa helyre a kis díszt. A pompom számos helyen felhasználható a ruhákon kívül, hiszen függönyök és párnák díszítésére is tökéletesen alkalmas.