A klíma karbantartásához szakember szükséges

A klíma berendezés nyáron a legfontosabb

A klíma berendezés nyáron a legfontosabb

A meleg nyári napokon egy légkondicionáló nélkül nehéz jó komfortérzetet teremteni. Egyre inkább alapfelszereltség a házak, irodák vagy üzletek esetében is ez az épületgépészeti elem. Egy jó klíma beszerzése azonban nem elegendő, utána is odafigyelést érdemel, hiszen az üzemeltetés során fontos a megfelelő karbantartás.

Amennyiben a tulajdonos odafigyel ezekre a teendőkre is, akkor nem növekszik indokolatlanul a villanyszámla, a lerakódások, dugulás okozta hatékonyság-csökkenés miatt. Rendszeres karbantartással el lehet távolítani azt a rengeteg baktériumot, port, amit a levegővel beszív a klíma ventilátora és a ami növelheti a légúti betegségek kockázatát.

A vegyszeres fertőtlenítést, az időszakos ellenőrzést mindig szakemberre kell bízni, akinek megfelelő tapasztalata és gyakorlata van ezen teendők elvégzésében. Segít megelőzni a baktériumok, penészgombák elszaporodását, a klíma működési hatásfokának csökkenését ha az adott márka képviselője végzi a berendezés, a gáztöltet ellenőrzését. Így biztosítható az optimális működés, a hosszú élettartam.