A klíma akció időnként bekövetkezik

A rendszeres klíma akció sokat segít

A rendszeres klíma akció sokat segít

A technológia rohamléptekkel halad előre. Ennek az a következménye, hogy ami ma még nagyon újnak számít, jövő ilyenkor már kevésbé. A gyártók gyakran járnak úgy, hogy elkészítenek egy eléggé szép rakást egy adott sorozatból, hogy biztosan képesek legyenek kielégíteni a felmerülő kínálatokat. Egy újabb típus beérkezésével azonban a klíma akció remek lehetőséget kínál a teljes készlet kisöprésére.

Maga az elv nagyon egyszerű, ugyanis a leárazott termékek láttán még sokan olyanok is a vásárlás mellett döntenek, akik amúgy nem feltétlenül tennék azt meg. Így mindenki nagyon jól jár, mert a gyártó és forgalmazó sem kell küzdjön a sok rajta maradt termékkel, és a vásárlók is olcsóbban juthatnak hozzá egy klíma akció alkalmával.

Ez egy nagyon jól bevált és manapság egyre sűrűbben alkalmazott elv, amire a tudatos vásárlók is fel vannak készülve. Ahogyan ez a modern telefonoknál megszokott, úgy van a légkondicionáló esetében is, mert egy év elteltével a most még új termék egy klíma akció alkalmával nem ritkán fél áron beszerezhető.