A bojli sokféle ízesítésben kapható

A bojli jó csali lehet

A bojli jó csali lehet

Amikor úgy döntünk, hogy leugrunk egyet a vízpartra pecázni, sokszor gondolkodhatunk el, hogy milyen csalit vigyünk magunkkal, a jó fogás érdekében. Ez régen nagyon egyszerű volt, mert ilyenkor a pecás útja egyből a kertbe vezetett, a jó zsíros gilisztákért. Manapság azonban sokszor inkább a bojli az, ami menő.

Nem is gondolnánk, hogy milyen szinten működik a divat még a halak között is. Vannak olyan esetek, amikor kikerül egy új ízű csali a piacra, hogy a halak annyira megkedvelik, főleg azokon a helyeken, ahol nem nagyon találkozhatnak mással, mint például egy horgásztóban, hogy nem hajlandók másra ráharapni. A bojli többféle ízesítésben kapható annak érdekében, hogy a halak is tudjanak válogatni, hogy melyiket kedvelik inkább.

Igazából az új szagok és ingerek azok, amelyek felkeltik az érdeklődésüket a csalival kapcsolatban és ezért lehet az, hogy egy új intenzív illatú csali esetén, csak arra harapnak rá, mert elvonja a figyelmüket minden másról. A bojli tulajdonképpen csak egy polisztirol darabka, amit olyan anyaggal vonnak be, ami kapásra csábíthatja a halakat.