3D ágyneműhuzat az álomvilág megjelenítéséhez

3D Ágyneműhuzat

A tárgyak nemcsak két dimenzióban léteznek, vagyis nemcsak magasságuk és szélességük van, hanem mélységük is. Ezt a három dimenziót szokták 3D-nek nevezni. Ma már a textiliparban is találunk 3D ágyneműhuzat garnitúrát, ami a megjelenítendő tárgyak mélységét próbálja visszaadni.

A tapasztalat pedig, hogy az emberek imádják az ilyen textíliákat. Általuk, egész mesevilágot lehet az ágyba varázsolni. Aki belebújik asztronautává, búvárrá vagy a virágos kertben sétálgatóvá változhat át.

Látszik ugyanis a 3D ágyneműhuzat felületén, hogy nem csupán rá van stencilezve valamilyen egyszerű minta, ami folyamatosan ismétlődik, hanem jellemzően az ágynemű, a paplanhuzat és a párnahuzatok egészét használják ki a tervezésnél.

Ha egy holland témájú biciklis, világítótornyos hangulatot terveznek meg, akkor egy-egy elem, külön és jól meghatározott helyre fog kerülni a huzatra. Figyelnek a mélység megteremtésére is, amit az alak-háttér rétegezésével és az árnyékolással valósítanak meg. A 3D ágyneműhuzat így adja meg a varázslatos összhatást.